Figurene du møter i
The Simpsons:

Familien Simpson:

Homer J. Simpson: Familien Simpsons overhode. Jobber under Mr. Burns på Springfield Atomkraftverk som atomtekniker i sektor 7G - fikk jobben etter først å ha strøket grovt på opptaksprøvene, men etter en overbevisende smisketale for Burns, ble jobben Homers. Er ellers glad i donuts og øl(Duff), og mat forøvrig. Homers drømmer er mange, bl.a. å springe over en baseballbane midt under en kamp og å spise verdens største sandwich. Et av flere gullkorn fra Homer som far er: "Son, you tried your best and you failed miserably. The lesson is: Never try!"
Marge Simpson,
(født Bouvier):
Gift med Homer og ellers lett gjenkjennelig med sin abnormale hårsveis. Hjemmeværende husmor, en smule naiv, men også snartenkt. Har prøvd seg i et par jobber, bl.a. som politibetjent, men sluttet da hun mente det var for mye korrupsjon i etaten. Sier ofte: "*murr*"
Bartholomew (Bart) Simpson: Eldst av Simpsonbarna med sine 10 år. En liten rabagast somofte irriterer Homer. Sier ofte: "Aye Caramba" og "Eat my shorts".
Lisa Simpson: Den mellomste av Simpsonbarna, 8 år. Skoleflink nerd som er den beste eleven på Springfield Elemenatary selv om hun bare går i 2. klasse.
Margaret (Maggie) Simpson: Lille Maggie er kun 2 år og for det meste kun glad i smokker.
Santa's Little Helper: Familiens hund, en greyhound. Utdanket veddeløpshund som ble adoptert av familien jula 89. Ble en gang operert for vridning i magen, og har vært vaktbikkje hos Mr. Burns.
Snowball II: Familiens katt. Etterfulgte Snowball I som døde under mystiske omstendigheter.

Simpson-slektninger:
Abraham (Abe) Simpson, Grandpa: Far til Homer og tilbringer det meste av tida på Springfield Retirement Castle. Har alltid en god historie på lager, selv om han har opplevd kun en tidel av det han påstår.
Patty og Selma Bouvier: Marge's kjederøykende søstre. Fortsatt for tiden ugift selv om Selma har vært gift med både Sideshow Bob og Troy McClure. Liker røyk og MacGyver. Hater Homer.

Springfield Elementary School:
Seymour Skinner, Principal: Skinner er rektor på Springfield Elementary School (barneskole). Vietnamveteran som styrer skolen med eh.. jernhånd. Bor fortsatt hjemme hos mamma.
Superindentant Chalmers: Overinspektør som titt og stadig avlegger SES og Skinner besøk for å se hvordan skolen drives. Smiskeobjekt for Skinner.
Groundskeeper Willie: Skolens skotske vaktmester. Lett hissig og rødhåret, og hater de fleste rundt seg. Utpreget skotsk aksent.
Otto: Kjører skolebussen. Ekte rock'n'roller med en slackete livsstil.
Mrs. Edna Krabapell: Lærerinne for bl.a. Bart i 4. klasse. Livslei og skilt kvinne som gjerne skulle gjort mer ut av livet.
Miss Hoover: Lærerinne for bl.a. Lisa i 2. klasse. Ikke spesielt smart.
Milhouse: Barts bestevenn. Nerd med meget dårlig syn, derav tjukke briller.
Martin: Nerd i Barts klasse. Spiller lut og legger overvettes mye jobb i alt skolearbeid han foretar seg.
Terri & Sherri: Fnisete tvillingjenter i Barts klasse.
Raplh Wiggum: Klassekamerat av Lisa og sønn av politisjef Wiggum. Feit, dum og glad i lim.
Skolens bøller:
Nelson Muntz: 
Sier ofte: "Ha ha", Jimbo Jones, Kearney og Dolph.

Springfield Nuclear Power Plant:
Montgomery Burns: Byens mektigste kapitalist og desidert rikeste person. Eier atomkraftverket m.m. Gjerrig som få. Er 105 år gammel, og i skrøpelig fysisk tilstand. Utspekulert og sleip, og har hele byen som fiende.
Waylon Smithers: Burns høyre (og venstre) hånd. Er hemmelig forelsket i Mr. Burns, men tør aldri si det til ham.
Lenny og Carl: To gode kolleger av Homer.

TV-personligheter:
Kent Brockman: Er byens nyhetsguru. Leder samtlige nyhetssendinger og har spesialprogrammer som "Eye on Springfield". Vant 130 millioner dollar i supermegalotteriet for noen år siden, men jobber fortsatt som nyhetsoppleser.

Krusty the Clown (Herschel Krustofsky): Byens morsomste person. Har eget TV-show for barn hver ettermiddag. Opprinnelig jøde, har tre brystvorter og er hjerteoperert. Stinn av penger, men har hatt problemer med skattemyndighetene. Krusty er en milliardbedrift med egen hamburgerkjede og tusenvis av Krustyprodukter, som f.eks. Krusty-nesehårfjerneren og Krusty-barberskum.
Itchy & Scratchy: Tegneseriehelter som er fast innslag i Krustys TV-show under vignetten "The Itchy and Scratchy Show". Tegneseriesnuttene varer ca. 20 sekunder og handler om musa Itchy som dreper Scratchy på de mest smertefulle metoder.
Sideshow Mel: Krustys nåværende medprogramleder. Kjennetegn er et bein gjennom håret og snakke kun med en tute under programmet.
Sideshow Bob: Krustys gamle medprogramleder. Ble buret inne etter å ha forrådt Krusty. Siden det var Bart som avslørte han, har Sideshow Bob sverget sin hevn over stakkars Bart.

Andre Springfield-innbyggere:
Ned Flanders: Homers hyperkristne nabo. Har den perfekte familie, mener han selv. Alltid blid og positiv.
Maude Flanders: Gift med Ned. En av byens store sladrekjerringer.
Todd og Rod Flanders: Flandersfamiliens to sønner, rundt 8 og 10 år. Liker best å leke med hverandre, og da gjerne spill som "Den barmhjertige samaritan".
Moe: Innehaver av "Moe's", en hyggelig liten bar som er Homers stambule. Italiensk opprinnelse, og ellers ganske naiv og paranoid.
Barney Gumble: Byen store fyllik. Tilbringer det meste av livet på Moes. Sier ofte: "*Burp*".
Apu Nasapathelamon: Innehaver av "Quick-e-mart", en liten storkiosk som blir ranet et par ganger om dagen. Opprinnelig fra India.
Dr. Julius Hibbert: Sort lege med særegen latter.
Chief Wiggum: Politisjef. Småfet og svært matglad. Korrupt og svært naiv. Ikke særlig flink til å fakke skurker. Under trekningen av superlotteriet for noen år siden svarte han dette når telefonen ringte på politistasjonen: "No, you've got the wrong number. This is 9-1 ... 2."
Snake: Byens britiske sjefsskurk. Slår til når byen sover.
Mayor Quimby: Springfields korrupte ordfører. Stor apetitt på kvinner (ikke kona hans, dog), og går ingen steder uten et par gorillaliknende livvakter.
Troy McClure: Byens største filmstjerne med en nå litt haltende karriere. Opptrer på utallige lærefilmer og reklamer, og åpner med linja: "Hi, I'm Troy McClure. You might remember me from such films as...."
Reverend Lovejoy: Er byens prest. Har et litt avslappet forhold til sin egen posisjon og er svært lei av midt-på-natta-telefoner fra Ned Flanders som ofte har moralske dilemmaer.
Helen Lovejoy: Som du kanskje gjettet, er hun rev. Lovejoys kone.
Lionel Hutz: Tvilsom og korrupt advokat som stadig er på flukt fra politet og av den grunn har en mengde forskjellige identiteter. Tar saker som ingen andre tar og gir ut røykende apekatter til alle klinentene sine.
Jasper: Venn av Grandpa Simpsons på gamlehjemmet.
McBain: Fiktiv actionhelt som er hovedpersonen i McBain-filmene som det er blitt en del av etterhvert. Har alltid en heftig melding på lur som leses med megen innlevelse og utpreget Østerrisk aksent.
Captain Pete: Gammel sjøulk med mange røverhistorier innabords. Sier ofte: "Har har"