hjem

hw

digg

te

lenker

2000

 

digg

 

2019

 

2018

 

2017

2016

 

2015

2014

 

2013

2012

 

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002

2001

2000

digg fra det 21. århundre

digg fra det 20. århundre

1.
Fold your hands child, you walk like a peasant
Belle & Sebastian
En vel fortjent seier til dette geniale orkester fra det glade Skottland. Lite nytt fra Stuart Murdoch og venner, men hva gjør vel det når oppskriften til å begynne med er så ulidelig vakker, nydelig og forførende. Det som gjør Belle & Sebastian til et av klodens beste band, er utvilsomt Mr. Murdoch unike øre for melodier, som heldigvis ikke har svunnet hen på denne platen heller. Sammen med bandets særdeles trivelige akkopagnement, blir dette HW's vinner av 'Årets CD 2000                                                                    'Kremspor: 2. 'The Model'

2.
Howdy
Teenage Fanclub

Men det flere gamle helter fra Skottland som ikke har evnen til å skuffe. Blake, Love og McGinley (pluss en trommeslager) leverer her sin 3. klassiker på rad. Blake og Love holder sin vanlige høye atandard, og her har faktisk også Raymond McGinley tatt et steg oppover mot disse på låtskriverfronten. Nydelige melodier, utsøkte vokalharmonier, trivelige tekster - i det hele tatt, svært svært flott.                                      Kremspor: 9. 'Straight & Narrow'

3.
Daisies of the galaxy
Eels
Endelig fikk vi oppleve E og Eels på sitt mest trivelige. Litt opp og ned på debuten 'Beautiful freak'; en overdose av tristhet, depresjoner og død på forrige plate 'Electro-shock blues'; og nå bare nydelige gitarviser jeg nesten ikke trodde E kunne skrive. Men dette er vakkert og moro. E var visst litt trivelig han også                                    Kremspor: 1. 'Grace Kelly blues'

4. Let them eat cake - Motorpsycho
Og endelig fikk vi oppleve også mesterene av genialitet og særhet så popete som de bare klarer. Dette er plata jeg har ventet på siden jeg falt dypt for 'Waiting for the one', 'Nerve Tattoo' og 'The skies are full of ... wine?'. Et konsentrert og popete Motorpsycho uten 12 minutters gitarsoloer og alskens sær støy, men heller med dyktig snekrete poplåter slik nesten bare Bent, snaH og Geb kan, men som de ikke så ofte viser. Endlig kom popplata, og jeg ble slettes ikke skuffet.
Kremspor: 4. 'Walkin' with j.'

5. Parachutes - Coldplay
Første nye bekjentskap på lista, og det et svært hyggelig et. Britiske Coldplay serverer et utsøkt lite album i nærheten av Travis og gamle Radiohead. Sårt og nydelig.
Kremspor: 5. 'Yellow'

6. 13 tales from urban bohemia - The Dandy Warhols
Tøft, variert og svært fengende. Viker ujevn til og begynne med, men har vokst. God plate!
Kremspor: 7. 'Get off' !

7. Sound of Water - Saint Etienne
Et stykke unna forrige plate, mesterverket 'Good Humour'. Mer tilbakelent nå, men likefullt ganske så nydelig.
Kremspor: 9. 'How we used to live'

8. Figure 8 - Elliot Smith
Gitarmannen Smith fortsetter der han slapp med 'XO', og det ganske så flott. Litt røffere enn tidligere, lagt bort mye av den trivelige kassegitaren, men Ellot kan da også rocke.
Kremspor: 1. 'Son of Sam'

9. Nixon - Lambchop
Kjempeorkesteret er denne gang på sitt aller vakreste. Kurt Wagners melodier kompes nu mer av strykere enn av køntrigitarer, noe som kler dem svært godt. Overraskende bra.
Kremspor: 4. 'Up with people'

10. We are the Ark - The Ark
Så ble det de svenske utforderene The Ark som kapret de siste topplasseringen i år. Mye takket være en knallkonsert på So What i oktober som gjorde plata enda mer umiddelbart tilgjengelig. Utrolig fengende låter som sitter som et realt børseskudd. Varer muligens ikke så lenge, men så lenge det står på, er det i hvert fall svært artig.
Kremspor: 2. 'Echo Chamber'

 

Made by HW 20(C)06